Arkiv

2018


HF Field Day - nu med endeligt resultat

19. oktober 2018

Igen i år blev vores Field Day weekend en stor succes, vejret var fremragende, næsten for godt, maden var god og rigelig, deltagerne sørgede for den gode stemning og hygge og udstyret fungerede upåklageligt.

En rigtig Stor TAK til alle der igen i år gjorde det muligt at få en rigtig god oplevelse!!!

Det foreløbige resultat kan ses her: Link

Det officielle resultat kan ses her: Link

Video og billeder fra weekenden kan ses i vores Fotoalbum, der er godt i gang med at blive opdateret.

Tak til vore sponsorer: Hancock Bryggerierne og Staby-Rønbjerg Maskinstation.


NAC Contest

6. august 2018

Så er vi igen ved at være klar til at være med i Nordic Activity Contest'erne, vi starter blødt op med at deltage i 2m testen tirsdag aften den 7. august og regner med at være helt operativ i løbet af den næste måneds tid.


NAC fra skuret på standby

3. januar 2018

I dag oprandt dagen hvor masten måtte vige pladsen for en planlagt udvidelse af maskinstationen, derfor må vi desværre aflyse NAC contesterne fra skuret indtil videre.

Vi regner med at være klar igen i løbet af foråret, vi skal nok opdatere denne side når vi ved mere om tidspunkt.


 

2017

OZ7SKV på Biblioteket

21. oktober 2017

I weekenden den 20.,21. og 22. oktober vil vi være at finde på Skive Bibliotek for at reklamere for vores fantastiske hobby - link -.

Alle er selvfølgelig velkomne til at kigge forbi og også gerne give en hånd med til at repræsentere vores lille klub.

Der er billeder  fra biblioteket under Galleri - Fotoalbum, flere kommer til.

 


Verdenspressen kom forbi

14. september 2017

Søndagen under Field Day fik vi fint besøg fra Salling Avis, det kom der en lille artikel ud af, den kan ses på dette >link<.


Field Day 2017

4. september 2017

Status efter en meget vellykket Field Day: En helt utrolig god weekend, med fantastisk vejr, gode oplevelser og medlemmer der i den grad bakker om om vores årlige begivenhed.

Vi startede som sædvanligt op lørdag formiddag med morgenbrød og kaffe, men den første antenne (80m) var allerede blevet rejst imens campingvognene kom på plads, resten af opsætningen var mere eller mindre færdig omkring kl. 14.00, så vi kunne omme i gang til tiden med en god margin.
Lørdag aften kokkerede OZ4SI - Søren og fik frembragt en virkelig god omgang aftensmad, bestående af svinekam á la helstegt pattegris med flødekartofler og salat til, så det var nogle mætte amatører der igen gik til radioerne.
Forholdene på båndene var måske ikke helt i top, men der var alligevel pænt travlt på de lave bånd, det kneb noget mere med 15m og især 10m, udstyret kørte upåklageligt og lidt gæster blev der også tid til.
Søndag eftermiddag mødte der igen en pæn skare mennesker op til nedtagning og oprydning, og omkring kl. 16.00 var vi klar til at køre hver til sit.

Vi vil gerne TAKKE !!! alle der kom forbi vores Field Day 2017 for at være med til at gøre det til en årlig succes for vores lokal-afdeling og vi tør godt forsøge igen i 2018.

Det foreløbige resultat kan ses på dette >link<, og billeder kommer strømmende til >Fotoalbummet<.

Endnu en gang vil vi takke vore sponsorer: Hancock Bryggerierne og Rønbjerg Maskinstation for væske til både ganer og generatorer.


Krus til alle

20. juni 2017

Som man kan se er der jubilæumskrus til alle medlemmerne.

Kruset kan afhentes i klubben.


Endnu et fantastisk NAC resultat

9. juni 2017

I aftes var det jo den 2. torsdag i måneden og vanen tro var der NAC contest på 6m, og det overgik alle forventninger.

132 QSO'er og en maksimum distance på 3716 km. til en medamatør på de Kanariske Øer.

Se mere under NAC Resultater.


EDR 90 års jubilæums krus

10. maj 2017

I anledningen af det forestående jubilæum, kan man købet et flot jubilæumskrus ved EDR's forlag.

Nærmere info på dette link.


Repeaterne - opdateret

9. maj 2017

Vi har nu fået lavet dækningskort over vores 2 repeatere, de kan ses under "Repeater" i menuen.

For tiden er der lidt periodiske problemer med VHF repeateren, strømforsyningen slår fra ind imellem, og så skal der lige slukkes og tændes på kontakten, så kører den igen et stykke tid.
Vi håber at få tid og mulighed vejrmæssigt, til at kunne fejlsøge på problemet snart.

Efter at strømforsyningen er blevet skiftet har repeateren nu kørt stabilt i nogle uger, så problemet synes at være løst.


Vilsund Amatørtræf

27. februar 2017

Så er det årlige amatørtræf på Øst Vilsund Gl. Færgekro vel overstået, og det blev jo endnu en succes med mange fremmødte og bedre brugt grej på auktion.

Den sædvanlige og gode omgang ribbenssteg med tilbehør blev fortæret og var med til at vi alle fik en hyggelig lørdag ud af det.

Billeder fra dagen kan ses i vores fotoalbum.

Vi ses forhåbentlig igen den 24. februar 2018.

 2016

25 års jubilæum

22. november 2016

En rigtig hyggelig aften er nu vel overstået, mange tak til alle deltagere for at være med til at fejre vores store dag.

Mange tak for de flotte gaver.

Billeder fra aftenen kan ses under Galleri - Fotoalbum.

 


HF Field Day 2016 - endeligt resultat

15. oktober 2016

Endnu en vellykket Field Day er nu overstået.
Vi startede på pladsen lørdag kl. 10 hvor det straks begyndte at regne, så indtagelsen af morgenbrød og kaffe blev første prioritet da vi stimlede sammen i Sørens campingvogn.
Efter 45 minutters regn blev det tørvejr og vi kunne begynde at stille op og kl. 15 var vi mere end klar til start.
Regnvejret holdt sig heldigvis stor set væk resten af weekenden, det var vi meget tilfredse med.

Lørdag aften var på traditionel vis sat i hænderne på grill-kokken (Søren) der fremtryllede en rigtig god steg á-la helstegt pattegris med flødekartofler á-la middelhavet og salat til, det var nogle mætte og tilfredse operatører der igen satte sig ved radioerne, en STOR TAK til OZ4SI - Søren for det kulinariske indslag.

Det eneste skår i glæden var vores primære generator som 1½ time før slut besluttede sig for ikke mere at kunne bevæge sig, men ca. 10 minutter senere var vi i luften igen på reserve.generatoren.

Alt i alt en meget vellykket weekend med masser af hygge både ved radioerne og i selskab med amatørkollegerne, en meget STOR TAK skal også lyde til ALLE der var med til endnu en gang at gøre FD i Skive Afdelingen til en stor success.

Det foreløbige resultat kan ses her. Billeder kommer snart i vores Fotoalbum.

Så er det endelige resultat offentliggjort og kan ses her.

Også mange tak til vore sponsorer: Hancock Bryggerierne og Rønbjerg Maskinstation for væske til både ganer og generatorer.


Klubantenne på plads igen

12. april 2016

I går fik vi sat vores GP op på taget igen og vi er nu QRV på 2m igen.
Vores HF antenne skulle også gerne komme på plads meget snart.

På billedet er det OZ5EX - Børge der stod for selve opsætningen.


Antenner reetableret

19. januar 2016


Så er der igen antenner i toppen af masten ved skuret, det har jo været rigtigt antennevejr så det var ikke noget problem.

De havarerede 2x17 elementers 2m antenner er nu skiftet ud med 4x6 elementer, resten af antennerne er de samme som før.

 2015


Stormen Gorm

30. november 2015


Vi gik desværre ikke ram forbi da Gorm kom forbi med orkan i vindstødene, vores 2 x 17 elementers antenner til 2m blev raseret (se billede) og toprøret blev bøjet, så der er noget at få styr på.

Vores Dual Band GP i klubben knækkede så der skal også en udskiftning til.


Vellykket Field Day

7. september 2015


Så er årets HF Field Day overstået og endnu en gang blev den en rigtig hyggelig weekend med ganske fornuftigt vejr, lidt blæsende men overvejende tørt, så både opsætning og nedtagning forløb smertefrit.
Vi startede på pladsen ved 10-tiden lørdag formiddag, fik hurtigt sat en campingvogn på plads og rejst fortelt så vi kunne få gang i morgenbrød og kaffe i læ for blæsten.
Derefter blev der rejst antenner og sat udstyr parat, så vi var i luften kl. 15.00 lokal tid, alt udstyr kørte fint i de 24 timer til FD var slut kl. 15.00 søndag, en god times tid senere forlod vi en ryddet plads, så det gik som smurt.

Som lovet fik OZ4SI - Søren startet grill'erne op lørdag aften og der blev serveret husarsteg med flødekartofler og coleslaw, der var ingen der gik sultne fra bordet, det var herregodt!

Ud over en stor del af klubbens medlemmer fik vi også besøg af OV3T - Thomas der fik hilst på os alle og luftet stemmen på radioen, Tak! for besøget.

En foreløbig log over vores radio-aktivitet kan ses her - link, billeder kan ses på dette link.

Så er det endelige resultat kommet, det kan ses her - link.

En STOR TAK skal selvfølgelig rettes til alle der var med til at sørge for denne weekends herligheder, også til Hancock Bryggerierne A/S for at sponsere med lidt kølevæske til halsen.


Test Weekend

5. juli 2015

I denne weekend var der aktivitet på VHF og UHF med Field Day og samtidig Region 1 test fra lørdag kl. 16 til søndag kl. 16.

Vi deltog i Region 1 testen på 50 og 144 MHz, kort over forbindelserne kan ses på følgende links: 50MHz - 144 MHz og log m.v. her.


En god test

12. juni 2015

I aftes var der NAC contest på 6m og til at starte med syntes forholdene ikke at være noget særligt, men det blev der ændret på som aftenen skred frem.

Ikke mindre end 106 QSO'er, 67 felter og 22 lande blev det til, med den længste distance til det lille spanske område i Nordafrika (2529 km).
Vores nye PA-trin kom virkeligt på arbejde og gjorde det i fin stil.

OZ3JB har lagt en lille stump film fra CW afdelingen på YouTube - link.
Resultatet kan som vanligt ses under NAC-Result. menuen.


Vi har en vinder

19. februar 2015

I EDR's netop afholdte fotokonkurrence blev en af vinderne OZ3JB - Joe, med et godt billede fra vores Field Day plads i skumringen.

Et STORT TILLYKKE til Joe!

Vinderbilledet kan ses her til højre (klik på det for stort format).


Testresultater i 2014

28. januar 2015

Igen i 2014 kom vores kaldesignal på arbejde i diverse contest's, udover deltagelse i bl.a. HF-FD, SAC og EDR's jule- og nytårstest, har vi hver måned trofast være med i NAC på 10m, 6m, 2m og 70cm samt 80m aktivitetstest, det har udmøntet sig i disse resultater:

En flot 1. plads på både CW og SSB i 80m aktivitetstest (se diplomer og pokaler på billedet).

10m:   1. plads CW
3. plads SSB
3. plads FM
2. plads samlet placering
     
6m:   2. plads, multi operator - high power
     
2m:   4. plads, multi operator - high power (low power indtil september)
     
70cm:   1. plads, multi operator - low power

 2014

Repeaternyt

16. december 2014

Fra årsskiftet flytter repeaternyt tidspunkt fra kl. 18.30 til kl. 20.00, men stadig om mandagen og stadig på samme frekvens.


Skive by Night

7. november 2014

Efter fredagens deltagelse i Skive by Night, der var en stor success, er der lagt lidt billeder ind under Galleri.


Årets HF Field Day 6. og 7. september - nu med det endelige resultat

5. oktober 2014

Årets HF Field Day er nu afsluttet, og igen havde vi en hyggelig weekend, med gode oplevelser, selvom vejret absolut ikke viste sig fra den pæne side.
Opsætningen om lørdagen måtte udskydes næsten 3 timer pga. kraftig regn og torden, så det var med nød og næppe at vi kom i gang kun få minutter efter kl. 15.00, og det tog lidt længere tid inden vi var QRV på alle bånd, vi døjede også en del med elektrisk regnvejr på alle bånd, men det døde da heldigvis ud lidt efter lidt.
Vi fik også fint besøg fra nær og fjern, bl.a. kan nævnes OZ1XLR - Thomas fra Kjellerup, OZ1IAG - Henrik fra Viborg (kom med to lagkager - de smagte godt) og OZ4AL - Allan fra Bramming der endda overnattede på pladsen, de fik alle logget en hel del QSO'er, TAK for støtten til dem.

Også en stor TAK til alle fra klubben der hjalp med opsætning forsyninger, madlavning og radio-operation, og gjorde weekenden til en rigtig god oplevelse for alle, samt besøgende der lige skulle se hvad vi lavede.

Endnu en gang skal også lyde en TAK til vores vanlige sponsor af modulationsvæske Hancock i Skive.

En foreløbig log over anstrengelserne kan ses her.

Så er der kommet lidt billeder med, de kan ses under Galleri - direkte link.

Så er det endelige resultat kommet, og det kan ses her.


DR1's "Vores Vejr" på lynvisit

13. juni 2014

Fredag den 13. juni var der besøg i skuret af en journalist/fotograf fra DR der ville lave et indslag til programmet "Vores Vejr" samme aften, OZ3MC - Martin fortalte lidt om bl.a. vejrets indflydelse på vores hobby.

Link til udsendelsen Her.


Modeljernbane besøg, nu med billeder

29. april 2014

Efter et flot arrangeret besøg hos Modeljernbaneklubben drejeSKIVEn, er der lagt lidt billeder fra aftenen under Galleri - direkte link.

Mange TAK til de 6 mand der stod klar til at give os en god oplevelse!


En vild aften

12. marts 2014

Tirsdag den 11. marts var der igen NAC test i skuret, denne gang på UHF og det blev en aften som vi nok ikke glemmer foreløbigt, der var varslet løftede forhold på de højere frekvenser men det startede ret almindeligt.
Ud på aftenen fik vi kontakt til et par stykker fra den engelske side af Vesterhavet, og det fremgik snart at der ville starte en engelsk aktivitetstest op kl. 21.00 dansk tid, så vi var da en smule forventningsfulde.
Præcis kl. 21 gik højttaleren amok og så fik vi travlt, det store boom varede vel lidt over en halv time, så svandt QSO'erne en del ind, men fortsatte alligevel jævnt til det sidste.

Et kort over aftenens forbindelser kan ses her og OZ3JB - Joe har lagt et par indtryk fra aftenen på Youtube - link1 og link2.


Certifikatprøve i afdelingen - success

16. februar 2014

Efter prøven er afholdt lader den til at have været en success, der var 5 deltagere i alle aldre (den yngste var 10år) og efter vores forsigtige skøn, blev det til 2 gange A-, 1 gange B- og 2 gange D-certifikater.

Et STORT TILLYKKE til dem alle!

 2013

Besøget ved TV MidtVest

1. december 2013

Så er der kommet lidt billeder fra den gode oplevelse det var at besøge vores lokale regionskanal, mange TAK til Struer afdelingen for et fint arrangement.

Kig ind under Galleri - direkte link.


Årets Hamspirit

4. november 2013

På søndagens Amatør Træf Fyn blev OZ3MC - Martin hædret med titlen Årets Hamspirit, et stort Tillykke herfra, se mere på EDR's hjemmeside: www.edr.dk.


Modifikation af et SWR meter

1. november 2013

OZ3MC - Martin har været kreativ med loddekolben, han har indbygget pep-visende lysdioder i sit Zetagi SWR-meter, det er væsentligt hurtigere reagerende end viserne, en lille film der viser resultatet kan ses under Galleri - direkte link.


HF Field Day 2013

5. oktober 2013

Efter endnu en gang at have haft en helt igennem fantastisk tur ud i det grønne, med både fine omgivelser, hyggelige mennesker der er gode til at give et nap med og godt udstyr, er det tid til at kigge på resultatet.

En foreløbig log kan ses her.

Det endelige resultat er landet - link (pdf).

Billeder fra FD kan nu ses under Galleri - direkte link.

Også en stor tak til vores sponsor Hancock for lidt at smøre halsen med.


Billeder fra antennerenoveringen

13. august 2013

Så er der kommet en lille billedkavalkade fra sommeren store antennerenovering og udskiftning, de ligger under Galleri - direkte link.


Gode forhold i weekenden

7. juli 2013

Selvom vi desværre ikke kunne stille et hold i år til deltagelse i VHF/UHF Field Day, var OZ3MC - Martin i skuret for lige at lodde forholdene, og der må siges at have været meget gode forhold bl.a. på 2m.

På linket kan man se hvor lang væk man kan komme på dette bånd når det går godt - link.


Sommerudflugten

26. juni 2013

Efter en vellykket og spændende udflugt til bl.a. Telegrafmuseet i Fredericia, vil vi sige MANGE TAK til Struer folkene for invitationen til at deltage i arrangementet.

Der er lagt billeder fra dagen under "Galleri" (fotografer: OZ3MC og OZ9SVN) - link.


Videoklip fra skuret

14. marts 2013

OZ3JB - Joe har haft kameraet med i skuret til NAC test, resultaterne ligger på YouTube, nærmere bestemt kan de 3 klip ses under punktet NAC i menuen.

 2012

NAC resultater 2012

23. december 2012

Så har regnestokken vist været på overarbejde og resultaterne for de 4 NAC contest's vi har været med i er kommet.

Og vi må igen klappe os selv lidt på ryggen over vore placeringer: 1. plads på både 10 og 6 m., 2. plads på 70 cm og en 3. plads på 2m.

Links til de officielle resultater kan findes under NAC.


Contest call - OZ7KJ

29. november 2012

Nu har Skive afdelingen fået endnu et call, fremover vil vi benytte det lidt nemmere OZ7KJ i forskellige contest aktiviteter, vi håber det vil blive godt modtaget.

HF Field Day 2012 - med det endelige resultat

7. oktober 2012

Så er det tid at gøre status efter FD, og vi har en fornemmelse af at alle fik en rigtig god oplevelse på vores nye QTH, resultaterne er måske knapt så gode som sidste år, men det kan jo have mange årsager.

En stor tak til alle deltagerne for at gøre det til endnu en succes.

Stemningsbilleder og video kan ses på Galleriet.

Et foreløbigt resultat kan ses her.

Nu er det endelige resultat klar her.

Også tak til vores sponsor af våde varer: Hancock.


Service i repeatermasten

24. september 2012

Søndag den 23. september havde vi fint besøg ved masten i Vinde, det var OZ1AVH - Arne der var mand for at klatre de ca. 40m op til repeater antennen (han tog faktisk turen tre gange) og udskifte et drilsk stik vi havde haft problemer med i den sidste tid.

Indtil videre er det kun vores UHF repeater der nyder godt af de nye forhold, men VHF repeateren kommer også snart på plads igen i de vante omgivelser.


"Radioaktivitet" på spejderlejr - OZ12SJ *Update*

21. august 2012

Radioamatør-hobby'en vil være godt repræsenteret på den store spejderlejr ved Holstebro i dagene fra den 21. til den 29. juli.

Mere om spejderlejren her.

OZ7SKV har også været repræsenteret på SL2012, både med udlån og opsætning af antenner og master, og bemanding af OZ5ESB's promotion trailer.

OZ1ADL - Jan har taget en masse billeder, både fra JOTA/JOTI aktiviteten og fra resten af lejren, de kan ses her.

OZ7ADZ har lavet et lille videoklip fra lejren, det kan ses på YouTube.


Besøg ved Air Control Wing i Karup

1. juni 2012

Tirsdag den 22. maj var vi en del fra både Silkeborg og Skive der var en tur på Flyvestationen, se mere fra besøget her.
Tak til Silkeborg afdelingen fordi vi måtte hægte os på.


Fantastisk aften

14. marts 2012

Tirsdag aften den 13. marts var der NAC contest på UHF (432MHz), og den vil vist gå over i historien (selvom vi selvfølgelig håber på mindst en gentagelse).

Der var "hul" igennem i stor stil til Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og England.

Et kort over QSO'erne kan ses på dette link.


Videofilm fra klubben's barndom

1. marts 2012

Poul Erik's nostalgi video kan lånes i klubben og kan nu også ses på YouTube, indtil videre kun DVD 2, men mon ikke DVD 1 også kommer på nettet.

 2011

20 års jubilæum

22. november 2011

Den 21. november var det præcis 20 år siden OZ7SKV så dagens lys ved en stiftende generalforsamling.

Vi fejrede os selv med kaffe, lagkage og nostalgiske videoklip fra klubbens start.

Se billeder fra aftenen under "Galleri".


HF Field Day 2011 - nu med officielt resultat

9. oktober 2011

Udstyret fungerede, vejret var godt, maden var god og vi hyggede os. Alt i alt en god Field Day weekend.
En stor tak til alle der kom forbi, både som besøgende, medhjælpere og operatører, det gjorde det hele til en god oplevelse.

Et foreløbigt resultat af alle anstrengelserne kan ses her.

Det endelige resultat ses her.

Billeder fra weekenden kan ses under Galleri.

Samtidig vil vi gerne sige mange tak til vores sædvanlige sponsor, der gjorde at vi ikke led af tørst - Hancock Bryggerierne A/S.


VHF / UHF Field Day - resultat

22. september 2011

På trods af silende regn under opsætning af grejet lørdag fik vi alligevel en god oplevelse på højene ved Kjeldbjerg, vi blev dog et par timer forsinket.
Radioforholdene var ikke lige de bedste, men så var der jo tid til lidt hygge og god mad (Jacob gjorde igen en formidabel indsats med forplejningen).
Vores nye generator brillerede også med en fejlfri indsats, vi havde dog for en sikkerheds skyld allieret os med den tidligere model som reserve.

En stor TAK til OZ9HMN - Heine og OZ9ZZ - Jens Ole for lån af preamps og sequencer!

Alt i alt en rigtig god weekend vi med garanti vil gentage næste år, der er puttet lidt billeder ind under Galleri.

Det officielle resultat kan nu ses på link, det blev da til en 2. plads (fra begge ender).


Hamday i Esbjerg

11. maj 2011

Klubben var godt repræsenteret ved årets Hamday, der var faktisk 6 medlemmer til stede.

Heldigvis var vejret rigtigt med os og vi fik skilt os af med nogle fine sager, til gengæld kom der lidt penge i kassen, alt i alt et godt arrangement.

Man kan se lidt billeder under Galleri - link.


Antennerenovering i masten - opdatering

30. april 2011

Efter en lang dag med godt vejr ved skuret, er vi nogle trætte men stolte folk.

Udskiftning af mastetop og antenner forløb helt efter bogen, godt hjulpet på vej af de energiske deltagere.

Resultatet kan ses i billeder under Galleri - link.


Diplomer for Nordisk Aktivitets Contest 2010

27. marts 2011

Nu er de fysiske beviser på vore NAC resultater i 2010 kommet, det blev jo til nogle flotte placeringer:

TILLYKKE til os selv i klubben, diplomerne kan ses på NAC resultat-siden - link.

 2010

Lidt til de historisk interesserede

8. december 2010

Radiohistorisk Forening Vest er en forening af samlere af historiske radioapparater og af radiohistorisk interesserede.

http://www.radiohistoriskforeningvest.dk/index.htm
http://www.radiohistoriskforeningvest.dk/blad.htm


JOTA/JOTI i weekenden den 16. og 17. oktober.

28. oktober 2010

OZ4AGH - Jacob havde allieret sig med en flok spejdere for afholdelse af Jamboree-On-The-Air/Jamboree-On-The-Internet i Sevel og det var en meget positiv oplevelse, se billeder under "Galleri".

I Vildbjerg var de også godt i gang og de fik besøg af TV Midt-Vest, se indslaget her.


Foredrag/demonstration af Flexradio

17. oktober 2010

Så er der lagt lidt billeder ind under "Galleri" fra Frank's fine foredrag og demonstration af Flexradio's sortiment.


HF Field Day 2010 - endeligt resultat

11. oktober 2010

Efter en forrygende FD er det foreløbige resultat klar, og det ser jo ikke dårligt ud - link.

Billeder kan ses under "Galleri".

Vi siger tak til vores sponsor af "smøremiddel" - Hancock Bryggerierne A/S.

Så er det officielle resultat klar - link.


Foredrag om SDR radio

25. september 2010

Efter et godt besøgt og medrivende foredrag af OZ5WK - Kalle, er der lagt lidt billeder ind under Galleri.


Video fra OZ7MOR/P

19. september 2010

Mors afdelingen har begået en imponerende video fra deres Field Day i år, den kan ses på Youtube - link.

Der skulle vist være mere på vej, "stay tuned".


Amatørradio har fremgang i USA

18. august 2010

Ifølge en artikel i juni nummeret af QST, er der ret stor fremgang i antallet af radioamatører i USA selvom diverse medier har spået at hobbyens ville uddø.
I 2005 var tilgangen af amatører på ca. 10.000 årligt, mens man i 2010 regner med over 30.000 nye amatører.

I Danmark sker der faktisk også en fremgang i antallet af nye amatører, især siden indførslen af amatørradioprøver afholdt i lokalafdelingerne: fra november 2008 til november 2009 har der været ca. 200 til prøve.


Licenskursus på nettet

1. august 2010

På adressen http://operatorlicens.dk/ kan man få et meget grundigt kursus i at bestå D-licensen (certifikatet).


HQ contest 2010 - update

1. august 2010

I weekenden den 10. og 11 juli deltog klubben i en del af HQ contesten fra skuret, vi var med på 10m CW under call'et OZ1HQ.
OZ0J - Jørgen og OZ3MC - Martin bemandede stationen på et par varme dage.
Desværre var forholdene på 10m ikke de bedste, men det er jo en del af "sporten".

Se lidt billeder under "Galleri".

TV2 Østjylland var en tur forbi HQ-stationen i Stjær den 10. juli - link.


Klubbens deltagelse i VHF Field Day 2010

7. juli 2010

I weekenden den 3. og 4 juli deltog klubben i FD fra pladsen ved "skuret" i Kjeldbjerg, det blev ikke til de store point's (der var ikke så gode forhold - desværre), men vi havde det rigtigt hyggeligt.

Se lidt billeder under "Galleri".


Nostalgi fra Lyngby Radio

28. maj 2010

På adressen http://www.ftproot.dk/kenderdu/ kan man se en masse billeder fra hele æraen omkring Lyngby Radio.

Man skal logge ind på siden med:
Brugernavn: lyngbyradio
Adgangskode: billeder

 2009

HF Field Day 2009

5. oktober 2009

Efter en veloverstået og meget hyggelig weekend, vil vi sige tak til deltagerne, resultatet ser på nuværende tidspunkt ud til at slå sidste år med en ret bred margen.

Den foreløbige log kan ses her.
Se stemningsbilleder, under "Galleri".

Vi siger i øvrigt mange tak til Hancock Bryggerierne, der har sponseret lidt godt til ganen.

De officielle resultater - link.

 2008

Nye klublokaler på Tambohus - nu også med antenner

24. november 2008

Det er nu endeligt besluttet at vi får det gamle elektroniklokale til rådighed med tilhørende inventar og et aflåseligt rum til radioer.

Så blev der også sat antenner op, både til HF og VHF/UHF.

Billede fra opsætningen kan ses her til højre.Field Day

26. oktober 2008


Efter en hyggelig weekend i Kjeldbjerg er det nu tid at gøre resultatet op, og med en stigning i den totale point-sum (i forhold til sidste år), er vi da ret tilfredse med os selv.

Se mere fra vores FD her.

Den foreløbige log kan ses her, nu er landsresultatet kommet, link.
 


Pral :o)

19. januar 2008

Klubben har opnået et fint resultat i 80m aktivitetstesten i 2007: en 2. plads!!!

Derfor har vi modtaget dette fine diplom (klik på billedet for at forstørre).

Tillykke til os selv ;o)

(og tak til OZ3MC, der var klub-operatør)


Besøg fra LA-land.

I juni var LA3UKA - Per på DK-turné, han gæstede bl.a. OZ3ACV - Knud, der lige fik taget et par billeder:

  (klik for at forstørre billederne)

 2007

1/9 - 2/9 Field DayField Day log, Field Day resultat

I sommerens løb

19. juli 2007

Selvom klubben holder sommerferie, sker der alligevel lidt. Campingvognen er forbundet med "test-masten" på marken, så man kan lave forsøg med diverse field-day antenner.
For tiden er det en 40m antenne, bestående af 4 dipoler og en relæ-boks, der testes.

I skuret er opstilling af det helt store Harris HF anlæg igang - <Billede>.

Der bliver også eksperimenteret lidt med nedtagning af de 5 store bredbånds-antenner ved bunkeren i Tastum. - <Antenne1> <Antenne2> <Masteben> <Balun> <Brochure> <Luftfoto>


Ildebrand !!!

6. december 2007

Natten mellem onsdag og torsdag, har der desværre været brand på ungdomsskolen.
Ilden er startet på et toilet lige under vore lokaler, og derfra bredt sig til skunken ved vores radiorum.
Hvor mange ting der er beskadiget af røg/vand, ved vi endnu ikke.

Der vil formentligt gå et godt stykke tid inden oprydning og reparation er til ende, derfor vil vi afholde vores juleafslutning i et andet lokale på skolen, det skal jo nok blive hyggeligt alligevel...

Billeder fra "ødelæggelserne" kan ses her.


Status efter brand

15. december 2007

Vi er nu færdige med at tømme vores lokale for grej, da hele fløjen skal gennemrenoveres (varighed mindst 6 måneder).
Indtil videre har vi fået lov til at bruge et andet lokale i bygningen, men der er ikke plads til vore ting, så de er blevet deponeret.

En stor TAK til de medlemmer der hjalp med rydningen.

 2006

17/6 - sommerudflugt i samarbejde med OZ3EDR - Struer afdelingen.

2/9 - 3/9 Field Day og Field Day log

 2005

 2004

Field Day log

 2003

6/9 - 7/9 Field Day og Field Day log

25/10 - 26/10 WWW-contest

22/11 besøg på Salling Stjerneobservatorium

 2002

Field Day log